Despre oamenii din jurul nostru

Numeste o persoana

Din momentul in care ne nastem, suntem inconjurati de oameni. Primul nostru model de interactiune cu lumea este relatia cu parintii nostri. Apoi crestem, iar oamenii care apar in jurul nostru sunt tot mai numerosi si mai diferiti intre ei. Constatam faptul ca unii ne plac mai mult, altii ne plac mai putin. Cu unii rezonam aproape chimic, fara sa avem o explicatie logica pentru asta, in timp ce altii trec neobservati pe langa noi. Cu unii oameni formam legaturi pe care timpul nu le poate altera, amintirea altora insa se stinge cu trecerea anilor. Multi dintre ei isi lasa amprenta asupra noastra, uneori fara sa ne dam seama.

Un cuvant rostit sau gest facut de cineva la un moment dat ne poate ramane intiparit in suflet, pastrandu-se viu de-a lungul anilor. Cu altii putem interactiona zilnic timp ani de zile si totusi peste ani, sa nu ne amintim nici numele lor.

Cu unii putem vorbi ore in sir fara sa ne plictisim, cu altii putem sa nu rostim niciun cuvant si totusi sa ne intelegem dintr-o privire, pe altii pur si simplu ii iubim, fara sa ne putem explica exact de ce. Acestia sunt oameni pe care merita sa ii avem aproape.

Tindem sa ne lasam furati de activitatile cotidiene, de rutina zilnica, de lucruri fara semnificatie si uneori uitam sa ne gandim mai departe  de agenda zilei. Lasam zilele sa treaca si nemultumirile sa se adune, fara a ne lua ragazul de a ne gandi putin la oamenii din jurul nostru. Privindu-i cu adevarat, nu doar uitandu-ne la ei, putem sa aflam lucruri surprinzatoare,  putem sa intelegem ce anume ii face importanti pentru noi si putem face ceva pentru a-i pastra sau poate, pentru a-i readuce aproape.

V-am atasat un mic exercitiu care sa va ajute sa reflectati la oamenii din jurul vostru. Cine stie, poate concluziile va vor lua prin surprindere 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s